T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Yenişehir Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Staj/Beceri Eğitimi


İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ İŞLEMLERİ

Okulumuz Anadolu Meslek Programında 11.sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencilerimiz 3308 sayılı kanun ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 121.maddesi gereği "İşletmelerde Meslek Eğitimi" yapacaklardır.

"İşletmelerde Meslek Eğitimini" tamamlamayan öğrenciler diploma almaya hak kazanamayacaklardır!

1. Sözleşme süreci iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada, "Ön başvuru formu" nu çıktı alarak, işletmelere başvuru yapabilirsiniz. Ön başvuru formunu işletmeye imzalattıktan sonra, koordinatör müdür yardımcısı ve alan şefinin onayına sunmalısınız.  İdare tarafından iş yeriniz onaylanırsa, ikinci aşamada size sözleşme verilecek ve iş yeri ile sözleşme imzalayacaksınız. 

2. İşletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere; öğretim programlarına uygun olarak yapacakları temrin, iş, proje, deney ve hizmetlerle ilgili resimleri, projeleri ve değerlendirme çizelgelerini kapsayan mesleki eğitimle ilgili bir iş dosyası tutturulur. (MEB. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde:124)

3. "İş dosyası ve sözleşmeler"  temin edilerek ilgili yerlerini işletmeye ve okula imzalatıp onaylatmanız gerekmektedir.

4. İş Dosyası ve ilgili diğer evraklar sırayla önce öğrenci, veli ve işletme tarafından imzalanıp onaylandıktan sonra okul onayları en son yapılacaktır.

5. "İşletmelerde Meslek Eğitimi" yapacak olan öğrencilerimiz aşağıda bulunan evraklarını eksiksiz ve toplu olarak sonuçlandırarak ilgili Alan Şefine teslim edeceklerdir.

✓ Staj sözleşmesi - ✓ İşletmenin İş Güvenliği hizmeti aldığına dair belge - ✓ İşverene ait "Usta öğreticilik Belgesi"

6. İşletmelere başvurularda Alan Şefliğinin belirlediği kriterlere uygun olmayan işletmeler kabul edilmeyecektir! (İşletme uygunluk kriterlerini Alan Şefinizden ve Alan Öğretmenlerinizden öğrenebilirsiniz.)

7.  Öğrencilerimiz belirtilen tarihte ilgili işletmede "İş Dosyası" ile birlikte uygulamasına başlayacaklardır.

8. Her bir işletmeye okul tarafından Koordinatör Öğretmen görevlendirilerek İşletmelerde Meslek Eğitimleri haftalık kontrol edilecektir. İşletmelerde Beceri Eğitimi bitiminde Koordinatör Öğretmen kontrolünde doldurulan dosya, İşletme Yetkilisi tarafından her dönem sonunda notla değerlendirilerek yılsonunda teslim edilecektir. Dosyalar Koordinatör öğretmenler tarafından bölüm şefliğine teslim edilecektir.

9. İşletmelerde Meslek Eğitimi dosyaları sene sonunda yapılacak olan "BECERİ SINAVINDA" Alan Şefi ve koordinatör öğretmenlerin oluşturacağı komisyon tarafından değerlendirmeye alınarak sınav ortalamasına dâhil edilecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.05.2022 - Güncelleme: 02.05.2023 10:38 - Görüntülenme: 235
  Beğen | 0  kişi beğendi