Nis

Medeniyet ve Düşünce Kulübü olarak okulumuz öğrenci ve kulüp üyelerine 05.04.2018 tarihinde konferans salonumuzda Dicle Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi- Yrd. Doç. Dr. Taha YAZAR tarafından "Değerler Eğitimi " semineri verilmiştir.

Nis

Bilişim Teknolojileri Alanı sektör gezileri kapsamında ilimizde bulunan Turkcell Global Bilgi Merkezi´ne düzenlediği gezi ile öğrencilerimize bilişim sektörünün iletişim alanındaki rolünü yerinde inceleme fırsatı sunmuştur.

Şbt

Okulumuz Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı "Şeker Hamuru ile Kurabiye Süsleme" etkinliği adı altında Öğrenme Şenliği´ne katılmıştır.

Nis

OKUL SAĞLIĞI öğrecilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topuma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır.

Sağlık Bakanlığınca yürütülen okul sağlığı çalışmalarının daha hızlı ve düzenli takip edilmesi, internet ortamında gerekli duyuruların yapılması ve daha geniş kitlelere ulaşılması amacıyla http://okulsagligi.meb.gov.tr web sitesi oluşturulmuştur.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle okulumuz Törenler Komisyonunun düzenleyip hazırladığı tören programına coşkulu bir katılım sağlandı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı törende öğrenciler de "Vatan Destanı, Demokrasi Şehitlerine, Bu Vatan Kimin, Bayrak, Bin Canla Seviyorum Türkiye'mi" adlı şiirleriyle katıldılar.

Kalabalık bir dinleyici topluluğunun katıldığı programın sonunda 15 Temmuz Demokrasi ve Günü ile ilgili video gösterimi yapıldı.

Bu başarıda Emeği geçen tüm çalişanlarımızı tebrik ediyorum.  Okul Müdürü

MEB Beyaz Bayrak proje kapsamı, Temiz Okul, Sağlıklı Okul

Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, 03.08.2006 tarihinde, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu  ile Sağlık Bakanlığı arasında "Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü" imzalanmış, söz konusu protokol kapsamında, belirlenen kriterlere göre denetlenen okullardan, denetim sonucunda 100 puan üzerinden, 90 ve üzeri puan alan okullara, iki yıl için geçerli olan, okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen"Sertifika", "Beyaz Bayrak" ve "Prinç Levha"  verilmektedir.
Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Programı ülkemizde başlatılmıştır. Beyaz Bayrak sahibi okulların gönüllü olarak katılmakta oldukları Beslenme Dostu Okullar Programı ile 2237 okul 'Beslenme Dostu Okul' olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.
Okulumuz Beyaz Bayrak sertifikası almış olup Beslenme Dostu Okul olarak seçilmiştir.

Şbt

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Liseler Arası Masa Tenisi Turnuvasında Mizgin Yeğen, Makbule Yeğen, Zin Key, Dicle Özçelik´ten Oluşan Okul Takımımız İl 2.si Olmuştur. Öğrencilerimizi Tebrik Eder Başarılarının Devamını Dileriz.